Bazı hava yollarında, uçakların koltuk arkaları bölümünde ya da yan aralık kısımlarında bir USB bağlantı noktası ya da elektrik prizi sunar. Bu şekilde telefonlarınızı kolayca şarj etmeniz mümkün kılınır. Tabii ki bu gibi bir teknoloji her uçakta sunulmuyor. Çok basit gibi gözükse de bu sistemi sağlamak için güvenlik açısından özel olarak değerlendirilmiş bir teknolojisinden söz ediyoruz. Haliyle her uçakta sistem bulunmuyor. Peki, böyle bir durumda özellikle uzun uçuşlar için Uçakta Telefon veya Laptop Şarj Etme konusunda neler bilmeliyiz? Detaylara geçelim.
Uçaklarda Seyahat Adaptörleri ve Güç Portları
Daha önce, birçok uçak modelinde laptop veya başka bir mobil cihaz için özel adaptörler ve konektörler gerektiren güç bağlantı noktaları bulunuyordu. Bunun için ekstra bir cihaza ihtiyacınız vardı. Günümüzde ise standart AC güç adaptörleri de desteklenmeye başladı. Yani artık sadece cihazınızın şarj aletini kullanmanız yeterli.
Burada önerimiz, tüm cihazları şarj etmenize izin veren evrensel adaptörleri kullanmak. Hem kullanım kolaylığı konusunda hem de gereksiz kablo taşıma gibi sorunlardan bu şekilde kurtulmanız mümkün. Uçakta Telefon veya Laptop Şarj Etme konusunda bilmeniz gereken ve işinizi epey kolaylaştıracak ilk detaylardan birisi bu. Genelde tüm evrensel adaptörlerinde desteklendiğini ekleyelim. Türün AC olması ve cihazınız için destek verilmesi yeterli.
Uçakta Şarj Desteği Olup Olmadığını Öğrenme
Bir sonraki uçuşunuzda Uçakta Telefon veya Laptop Şarj Etme imkanınızın olup olmayacağını öğrenmek için de birkaç yöntemi kullanabilirsiniz. Bunun için uçuğunuzun oturma tablosundan yararlanabilirsiniz. SeatGuru gibi siteler üzerinden uçuş numaranızla beraber oturma planı ve uçak hakkında bilgiler alabilirsiniz.
Havayolu ve uçuş numaranızı girmenizin ardından, AC desteğinin olup olmadığı ve uçağınız ile ilgili bilgileri alabiliyorsunuz. Örneğin, Delta’daki Airbus A330-200, her koltukta AC gücüne sahiptir. Bu ve benzeri detayları öğrenebilirsiniz. Ayrıca uçakta adaptörün nerede olduğu konusunda da bilgiler veriliyor. Öyle ki bazı şarj soketlerinin yerleşimini bulmak oldukça zor olabiliyor.
İlginizi Çekebilir: Chrome Eklentileri Devre Dışı Bırakma