Hepimizin bildiği gibi akıllı telefon kullanıcılarının en büyük problemi hızlı tükenen bataryalardır. Bazı cep telefonlarının bataryası ne kadar dayanıklı olsa da ne yazık ki kullanılan bazı uygulamalar bataryanın daha hızlı tükenmesine sebep oluyor. Antivirüs ve verimlilik çözümleri kuruluşu Avast, 2017 yılının ilk çeyreğinde hazırladığı raporda en fazla veri ve depolama alanı harcayan uygulamaları şöyle sıralamış; Facebook, Netflix, Google ve Samsung’un ön yüklü uygulamaları olan WhatsApp, Spotify, Snapchat, Instagram, Amazon ve Messenger gibi birçok uygulama Avast’ın hazırladığı raporda Android telefonların performansını en çok etkileyen uygulamalar arasında yer alıyor.
Android işletim sistemi ile çalışan cihazlarımızda kullanılan uygulamalar, genellikle kablosuz ağa bağlı olduğumuz zamanlarda otomatik olarak güncellenir. Ancak ayarlar üzerinde bir değişiklik yapıldıysa, güncelleme esnasında mobil internet kullanılır. Bu da kotanızda aşıma sebebiyet verir.
Günümüzde yüksek çözünürlüklü ve ekranı daha büyük cihazlar kullandıkça eskiye göre daha çok veri kullanımı yaptığımız için internet kotamız daha hızlı tükeniyor. Bu sebepten kullanıcılar artık kotası daha yüksek olan internet paketlerine yöneliyor. Örnek vermek gerekirse; bundan 5 sene kadar öncesinde 100 MegaByte’lık internet paketleri mevcuttu. Günümüzde ise en az 1 GigaByte’tan başlamakta.
Facebook şarj tüketimi konusunda zirveye yerleşti: Sık kullanılan mobil uygulamalar arasında yer alan Facebook ve Messenger uygulamaları 2017 yılının ocak ayında yapılan güncelleme ile pil tüketimi konusunda zirveye yerleşti. Daha önce de Android işletim sistemi ile çalışan cihazlarda Facebook ve Messenger fazla pil tüketim verileri ile kullanıcıların tepkisine neden olmuştu. Yapılan yeni güncelleme ile birlikte bu tüketimin katlanarak arttığını görmekteyiz.
Facebook hızlı şarj özelliğini de olumsuz etkiledi: Pil seviyesinin hızlı bir şekilde düşmesine bağlı olarak, cihazlarımızda kullanılan hızlı şarj özelliğinin de kısmen devre dışı bırakıldığı tespit edildi. Sunucu bu problemi Bug kullanarak onarmış olsa dahi, onarımdan faydalanmak isteyen kişilerin, Facebook ve Massenger uygulamalarını kapatıp tekrar açmaları gerekiyor. Bunun için ayarlar bölümünden uygulamalar kısımına tıklayarak Facebook ve Massenger uygulamalarını bulup, hemen karşısında yer alan zorla butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.