WordPress web sitenizi ister ticari, ister kişisel amaçlar için kurmuş olun, sitenizin en iyi performansı elde ettiğinden emin olmak ve ziyaretçilere aradıklarını tam olarak vermek için en yeni ve en harika eklentilere sahip olmak istersiniz.
Bir CMS eklentisi, WordPress web sitenizin işlevselliğini geliştirmek için tasarlanmış bir yazılım parçasıdır. WordPress.org’dan veya geliştiricilerin web sitelerinden .ZIP dosyası olarak indirebileceğiniz, hem ücretsiz ve hem de ücretli eklentiler bulunmaktadır. Başarıyla kurulduktan sonra, eklentiniz kullanıma hazırdır.
Şimdi, 2018 İçin En İyi WordPress Eklentilerini kurarak, WordPress web sitenize küçük bir bakım ve iyi bir geliştirme yapmanın zamanı geldi.
1. Jetpack: Sitenizi Güvenli Kılın, Trafiğinizi Artırın ve Ziyaretçilerinizle Etkileşim Kurun
Jetpack, web sitenizi trafik üretme, SEO, güvenlik, site yedekleme, içerik oluşturma ve topluluk oluşturma/etkileşime girme gibi işlevlerle donatan güçlü bir all-in-one (hepsi bir arada) eklentidir. Sitenizin istatistiklerini bir bakışta görebilir, otomatik olarak yeni yayınları sosyal medyada paylaşabilir, sitenizi brute force (hack) saldırıları ve daha pek çok şeyden koruyabilirsiniz.
Artıları: Eklenti, WordPress’e yeni başlayanlar için bile kullanışlıdır. Ayrıca, pek çok faydalı işlevin tek bir eklentide bir arada olması harika bir şey. Bu nedenle, her belirli işlev için özel bir eklenti arayıp indirmenize gerek kalmıyor.
Eksileri: Diğer site faktörleri (kullandığınız ek eklentiler, hosting ve tema gibi) ile birlikte etkinleştirdiğiniz işlevlere bağlı olarak, Jetpack kullanarak yükleme sürelerinin arttığını görebilirsiniz.
Ücret: Ücretsiz (Profesyonel ve Premium üyeliğe yükseltme seçenekleri mevcut.)
2. Yoast SEO: Arama Motorlarında Ön Plana Çıkın
Yoast, SEO (arama motoru optimizasyonu) konusunda ciddi olmak ve Google’da hedeflenen tüm arama terimlerinizde üst sıralarda yer almak istiyorsanız, sitenize yüklemek isteyeceğiniz bir SEO eklentisidir.
Yoast ile başlığın çok uzun olup olmadığını, resim alt etiketlerinize anahtar kelime ekleyip eklemediğinizi, meta açıklamalarınızın işe yarayıp yaramayacağını veya sitenizin arama sıralamalarını iyileştirmek için gerekli diğer ayrıntıları öğrenebilirsiniz.
Artıları: SEO’nuzu daha da iyi hale getirmek için açık önerilerle üretilen ayrıntılı analizlerin yanı sıra Google arama sonuçlarınızın neye benzeyeceğini tam olarak size gösteren snippet önizleme sunuyor.
Eksileri: Premium sürümüne geçmediğiniz sürece destek sunulmuyor.
Ücret: Ücretsiz. (Site başına Premium lisans ile Premium’a yükseltme seçeneği sunar.)
3. MailChimp for WordPress: Email Listenizi Oluşturun
MailChimp, e-posta aboneleri toplama ve e-posta kampanyaları yönetme konusunda en popüler e-posta listesi yönetim eklentilerinden biridir. Bir işletme sitesine sahipseniz, bir e-posta listesi oluşturmak, müşterileri elinizde tutmak ve etkileşim kurmak için kritik önem taşır.
Piyasada iyi e-posta listesi yönetimi eklentileri mevcut olsa da, MailChimp’in WordPress eklentisi, sitenize hızlı ve sorunsuz bir şekilde eklenebilen kullanıcı dostu e-posta formları sunması açısından bir adım öne çıkmaktadır. Formlar doğrudan MailChimp hesabınıza bağlanır, böylece e-posta bilgilerini giren herkes doğrudan hesabınızdaki listeye eklenir.
Artıları: Kayıt formları, formun herhangi bir temayla uyumlu şekilde olmasını sağlayan özelleştirilebilir seçeneklere sahiptir ve ayrıca, seçim yapmak için farklı kayıt formu stilleri vardır. Ayrıca, WordPress yorum formuyla ve Contact Form 7 gibi diğer popüler form eklentileri ile sorunsuz bir şekilde entegre olur.
Eksileri: Kayıt formlarının görünüm ve işlevselliği üzerinde daha fazla kontrol ve özelleştirme yapmak istiyorsanız en iyi seçim olmayabilir.
Ücret: Ücretsiz. (Birkaç ilave araç için Premium sürümüne geçiş yapma seçeneği bulunur.)
4. WP Smush: Görselleri Sıkıştırın ve Optimize Edin
Görsellerinizin boyutu, sitenizin açılma süresini büyük ölçüde etkiler ve bu yüzden WP Smush gibi bir eklentiye ihtiyacınız vardır. Bu eklenti, sitenize yüklediğiniz görselleri otomatik olarak yeniden boyutlandırır, sıkıştırır ve optimize eder. Böylece bu işlemleri önceden manuel olarak yapmak zorunda kalmazsınız.
Artıları: Otomatik “sıkıştırma” seçeneğinin kendi başına bir hayat kurtarıcı olmasının yanında, ortam kütüphanesindeki mevcut görselleri toplu olarak (bir seferde en fazla 50 görsel) optimize edebilmesi harika bir özellik.
Eksileri: 1MB’ın üstünde olan görselleri optimize edemiyorsunuz. 32MB’a kadar olan görselleri optimize etmek için WP Smush Pro’ya geçmeniz gerekiyor.
Ücret: Ücretsiz. (WP Smush Pro’nun 30 günlük deneme sürümünü sunar.)
5. Akismet: Spam Yorumları Otomatik Olarak Engelleyin
Şimdiye kadar kendi WordPress sitesini kuran herkes, spambotların sitelerini bulmasını ve otomatik spam yorum göndermeye başlamasının uzun sürmediğini bilir. Akismet, spam’ı otomatik olarak filtreleyerek bu sorunu çözüyor; dolayısıyla Spam ile başa çıkmanız gerekmiyor.
Artıları: Her yorum, otomatik spam olarak işaretlenme, doğrudan temizlenme ve yönetici onayına gönderilme gibi kendi durum geçmişine sahip.
Eksileri: Eklentinin çalışması için gereken API anahtarını almak için kaydolma işlemi gerçekleştirmek zorundasınız. Ancak bu işlem çok zor değil ve hızlı bir şekilde kayıt olup API anahtarı alabiliyorsunuz. Ayrıca, aldığınız API anahtarını diğer siteleriniz için de kullanabiliyorsunuz.
Ücret: Ücretsiz. (Plus ve Enterprise planlarına yükseltme seçenekleri bulunur.)
6. Wordfence Security: Gelişmiş Güvenlik Korumasını Alın
Her WordPress sitesi sahibinin, saldırganların güvenli olmayan siteleri hacklemelerinin ve zararlı yazılımlar bulaştırmalarının ne kadar kolay olduğunu göz önünde bulundurması gerekir. Bu nedenle, Wordfence Security gibi gelişmiş bir güvenlik eklentisi gereklidir. Bu eklenti bir güvenlik duvarı (firewall), bruto force koruması, kötü amaçlı yazılım tarama, güvenlik uyarıları, giriş güvenlik seçenekleri ve daha pek çok sağlam güvenlik özelliklerine sahiptir.
Artıları: Web güvenliği yeni başlayanlar için kafa karıştırıcı ve korkutucu olabilir, bu nedenle Wordfence ekibinin eklentinin ücretsiz ve premium kullanıcılarına hem destek hem de mükemmel müşteri hizmetleri sunmasının süper olduğunu düşünüyoruz.
Eksileri: Yine, web güvenliği yeni başlayanlar için çok kafa karıştırıcı ve korkutucu olabileceğinden, eklenti içindeki bir ayarın atlanması kolaydır ve sonuç olarak bir saldırıya neden olabilir. Kullanıcılar, WordPress güvenliğini en azından temel düzeyde kavrayabilmek için, Wordfence Öğrenim Merkezi’ni kontrol etmek için fazladan zaman ayırmalılar.
Ücret: Ücretsiz. (Premium’a geçme seçeneği sunar.)
7. WP Fastest Cache: Web Sitenizi Hızlandırın
WordPress temanızın kalitesi ve görsellerinizin boyutu, sitenizin yüklenme hızında fark yaratmak için kontrol edebileceğiniz iki önemli bileşen olmakla birlikte, yapabileceğiniz hızlı ve zahmetsiz bir şey de WP Fastest Cache gibi bir önbellek eklentisi kurmaktır. En basit ve en hızlı WordPress önbellek sistemi olmak için tasarlanmış eklenti, bir içerik yayınlandığında tüm önbellek dosyalarını siler ve belirli içerikler veya sayfaların önbelleğe alınmasını engelleme seçeneği sunar.
Artıları: Eklenti, web sitesi yükleme sürelerini, W3 Total Cache ve Wp Super Cache gibi önbellekleme eklentilerinden daha hızlı hale getirme konusunda kendini kanıtlıyor.
Eksileri: En basit önbellek eklentisi olduğu iddia edilmesine rağmen, önbellekleme işleminin nasıl çalıştığını ve tüm ayarları en iyi şekilde nasıl yapılandıracaklarını hiç bilmeyen WordPress kullanıcıları için WordPress Güvenlik Eğitim Merkezi’ne benzer bir bölüm içermiyor.
Ücret: Ücretsiz. (Premium’a geçme seçeneği sunar.)