X
Sponsor
    Kategoriler: Mobil

Telefonu Daha Hızlı Şarj Etmek için 6 İpucu

Sponsor

Akıllı telefonlar hayatımızın hemen hemen her alanında. Evde, okulda, alışverişte, iş ortamında, kısacası hemen her alanda akıllı telefonları elimizden düşürmüyoruz. Hal böyle olunca kullanıcıların en çok önem verdiği konulardan biri telefonların pil dayanma süresi oluyor. Son seri akıllı telefonlarda 5000 mAh değerine kadar çıkan bataryalar bile kullanılmaya başladı ancak bitmeyen, kendi kendine dolan bir batarya teknolojisi üretilmediği süreci en büyük sorunlardan birisi şarj sorunu olacak. Belki telefonları şarj etmek çok büyük bir sorun değil ancak ya aceleniz varsa ve bataryanız neredeyse bitmek üzereyse. İşte bu durumlarda Hızlı Şarj teknolojileri devreye giriyor. Peki, telefonunuzda Hızlı Şarj teknolojisi yoksa yapabilecekleriniz neler? Bakalım.

Telefonları Hızlı Şarj Etmek İçin İpuçları

Yeni akıllı telefonlarda bunun için birçok özel teknoloji kullanılıyor ancak kullanıcıların da yapabileceği birçok işlem var. Bunun için 6 farklı ipucunu ele alacağız.

Telefonu Şarj Sırasında Kapatma

Çoğu kullanıcı telefonlarını kapatmak ya da kapanmasını beklemek yerine, telefon açıkken şarja takıyor. Telefonunuz hiç kapanmamasını tercih eden kullanıcılar da var. Ancak bu şekilde telefon açıkken şarj yapmak, arka planda çalışan uygulamaların ve çağrı bekleme gibi özelliklerin Hızlı Şarj konusunda oldukça olumsuz bir etkisi var. Bu nedenle şarj sırasında cihazı kapalı tutmak oldukça olumlu bir etki sağlar.

Artıları: Pil daha hızlı şarj edilir

Eksileri: Bu süre içerisinde telefon kapalı kalıyor.

Şarj Olurken Uçak Moduna Geçmek

Telefonunuzun pilini hızlı tüketen en büyük etkenlerden biri ağdır. Buna hücresel, Bluetooth, radyo ve Wi-Fi hizmetleri dahildir. Bu hizmetleri kullanmıyor olsanız bile, arka planda çalışmaya devam eder ve telefonunuzun gücünü tüketir.

Telefonunuzu şarj etmeye koyduğunuzda, bu şebeke servisleri hala pilden biraz güç çekmeye devam ediyor. Sonuç, daha uzun bir şarj süresidir. Hızlı şarj için telefonunuzu uçak moduna alarak şebekeyi kapatmak iyi bir tercih olacaktır.

Artıları: Hızlı şarj ve kısa sürede dolum

Eksileri: Cihazınız kapalı bir cihaz ile aynı durumda olur. Ağ kullanımı ve çağrı alma ya da mesaj alma gibi işlemler gerçekleştirilemez.

Şarj Sırasında Telefonu Kullanmayın

Telefonu şarj ederken cihazı kullanmak, hem telefonun çok daha fazla ısınmasına hem de şarj bir yandan dolarken bir yandan da boşalmasına neden olur. Tabii ki bu durumda Hızlı Şarj için oldukça olumsuz bir etki oluşturur. Bu nedenle şarj sırasında cihazı kullanmamak oldukça önemli.

Şarj Aleti İle Şarj Etme

Telefonları mümkün olduğunda kendi şarj cihazlarıyla şarj etmek gerekiyor. Hem güvenlik hem de Hızlı Şarj için bu oldukça önemli bir aşama. Telefonların ya da araçlarda şarj edilmesi, güç çıkışını tahmini olarak 0.5A değerinde olmasını sağlıyor. Şarj cihazında ise bu değer 1A olarak dikkat çekiyor.

Taşınabilir Şarj Cihazı Kullanmak

Hareket halindeyseniz, bilgisayar ve otomobil gibi araçlar üzerinden şarj yapmak yerine, bu iş için tasarlanmış olan taşınabilir şarj cihazlarını da kullanmak oldukça önemlidir. Bu şekilde orijinal şarj adaptörlerinde elde edilen güç çıkış değerleri elde edilebilir.

Kaliteli Kablo İle Şarj Edin

Telefonun adaptörüyle beraber gelen kablolar en ideal kablolardır. Şarj etmekle sorumlu olan kablonun içinde yer alan iki kablo, telefonun ne kadar hızlı şarj edildiğini belirler. Mesela 24 ölçülü kabloda 2A çıkış elde edilebilirken, 28 ölçülü kabloda 0.5A çıkış elde edilir. Bu nedenle telefonlarla beraber gelen orijinal kabloları kullanmak çok daha önemlidir.

Artıları: Bir kablonun taşıyabileceği daha yüksek amplifikatörler ile şarj etme hızı o kadar iyi olur.

Eksileri: Bir telefon için doğru kabloyu bulmak biraz zor olabilir. Onlar da daha pahalı.

Sponsor
Levent Kaya: Bilgisayar mühendisi yazar, işi ile ilgili birikimini ve teknoloji bilgisini haber ve makaleleri ile TeknoXL.com web sitesine yansıtıyor. Yazar 32 yaşında evli ve profesyonel fotoğrafçı.
Sponsor
Benzer Yazılar