Samsung Galaxy A8+ (2018) inceleme (Nasıl Bir Telefon?)

0
1920
samsung-galaxy-A8-plus-2018-inceleme

Samsung Galaxy A8+ (2018), Galaxy S8 ve Note 8 deneyimini orta düzey bir akıllı telefona getiriyor. Peki Galaxy A8+ (2018) nasıl bir telefon? Bu yazıda Samsung’un yeni akıllı telefonunu tüm detayları ile inceledik.

Yeni Galaxy A8+ (2018), online mağazalarda 2.859 TL’den başlayan fiyatlarla piyasaya çıktı. Samsung’un hedefi, A8+ (2018) ile HTC ve LG’nin bu fiyat aralığındaki ürünleri ile mücadele ederek lider olmak. Galaxy A8+ (2018) birinci sınıf tasarım ve özellikleri uygun fiyatlı bir pakette sunan ilginç bir cihaz olarak dikkat çekiyor. Samsung’un, Galaxy S8 ve Galaxy Note 8’deki özelliklerin en iyilerini Galaxy A8+ (2018)’e eklemesi bu rekabette avantajlı konuma geçmesini sağlıyor.

Samsung Galaxy A8+ (2018): Tasarım

Galaxy S8 ve Galaxy Note 8’in ön ve arka tarafta kullanılan cam malzeme ile aradaki metal çerçeveden oluşan tasarım hoşunuza gidiyorsa, Galaxy A8+’ın size aynı hissi vereceğini belirtelim. Cihazı gördüğünüzde anda, vay be diyecek ve elinize aldığınızda aynı hissi duyacaksınız.

Galaxy A8+ (2018)

Akıllı telefon zarif, ince bir profile sahip ve tutarken birinci sınıf bir his veriyor. Ancak, cam panelli tüm akıllı telefonlarda olduğu gibi kayganlık da var. Ayrıca, bu tasarımın bir parmak izi mıktanısı olduğunu ve sürekli leke temizleme olasılığınız olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Samsung, cihazın kutusuna şeffaf bir kılıf ekleyerek bu dezavantajı çözmeyi amaçlamış.

Ön cephede, üstte ve altta ince çerçeveleri olan kenardan kenara bir ekran bulunuyor. Ekranın altında herhangi bir donanım yer almazken, üstünde ortam ışığı algılayıcısı, çift kamera ve görüşme hoparlörü yer alıyor. Yan tarafta bir LED flaş modülü mevcut.

Üstte, ikincil bir SIM ve bir microSD kart eklemenizi sağlayan melez SIM kart tepsisi yer alıyor. Sağda, üste yakın bölümde ses seviyesi tuşu ve alt tarafa yakın birincil SIM kart yuvası var. Güç düğmesi sağ tarafa konumlandırılırken, USB Tip-C bağlantı noktası ve 3.5mm kulaklık girişi altta yer alıyor. Hoparlör ızgaraları, önceki Galaxy A serisi akıllı telefonlarda olduğu gibi sağda yer alıyor.

Samsung Galaxy A8+ (2018): Ekran

Samsung’un amiral gemisi serisinde yer alan Infinity Display, önemli bir farklılıkla (kenarlar kavisli değil düz) A8+’da da yer alıyor. Ekran kenarlarının kavisli olmaması, işlevselliği değil yalnızca tasarımı etkiliyor.

samsung-galaxy-a8-plus-2018-ekran

1080 × 2220 piksel çözünürlük sunan, 18.5:9 en-boy oranına sahip 6 inç HD+ ekran ile internette en sevdiğiniz siteleri gezmek ve video izlemekten mutluluk duyacaksınız. Ekran muhteşem ve renk üretimi çok iyi. Ayrıca güneş ışığı altında okunabilirliği de oldukça iyi seviyede.

Samsung Galaxy A8+ (2018): Güvenlik

Parmak izi okuyucusu, bugünlerde akıllı telefonlar için ana akım haline geldi. Ancak Apple’ın iPhone X’de yüz tanıma teknolojisini (Face ID) kullanması ile birlikte diğer üreticiler de bu teknolojiyi cihazlarına entegre etmek istiyorlar. Apple, yüz tanıma için özel bir kızılötesi tarayıcı kullanırken OnePlus, Oppo, Vivo ve LG gibi markalar ürünlerine yazılım tabanlı yüz tanıma sistemi ekledi.

Yüz tanıma özelliği Galaxy S8 ve Galaxy Note 8 cihazlarında da mevcut. Ayrıca çok daha doğru ve hızlı bir teknoloji olan iris tarayıcıya da sahipler. Galaxy A8+’daki yüz tanıma sistemini denerken, üç önemli sorunla karşılaştım. Birincisi, sistemin doğruluğuyla ilgiliydi.

Yüzümü gözlük olmadan kaydettim ancak gözlük taktığımda cihaz beni tanımadı. İkinci sorun, yüz tanıma sisteminin düşük ışık veya loş ışıklı ortamlarda çalışmaması. Üçüncü sorun ise yüzünüzü tanıdığında anında değil de bir saniye ve daha fazla bir gecikme yaşıyor olmasıydı. OnePlus 5T ve LG V30’da bu sorunlarla karşılaşmamıştık. Şimdi, herhangi bir sorun olmadan çalışan parmak izi okuyucu hakkında konuşalım.

galaxy-a8-plus-2018-yuz-tanima-parmak-izi-okuyucu

Samsung, A8+’da da Knox tarafından desteklenen Secure Folder (Güvenli Klasör) teknolojisini kullanıyor. Secure Folder verilerinizi meraklı gözlerden uzak tutmak için notlar, fotoğraflar, videolar, kişiler ve dosyalar gibi hassas verileri güvenli bir klasörde saklamanıza olanak tanıyor. Uygulamalarınız arasında görünmeyen Güvenli Klasör’ü parmak izi, şifre veya desen girerek açabiliyor ve dosyalarınıza erişebiliyorsunuz.

Samsung Galaxy A8+ (2018): Samsung Pay

Dijital ödeme teknolojileri hızlı şekilde gelişirken, akıllı telefon kullanıcıları artık bu teknolojinin var olduğu cihazları tercih ediyor. Samsung Pay, banka ve kredi kartı hesaplarınızı tek bir uygulama altında toplayan harika bir sistem olarak dikkat çekiyor. Yakın zamanda internet, elektrik ve doğalgaz faturalarınızı bu servis ile ödeyeceğinizi iddia edebiliriz.

Galaxy A8+ (2018)’de de bu teknolojinin kullanılması çok güzel ve çok faydalı olmuş. Kredi kartı ve bankamatik kartlarınızı telefonunuza ekleyebiliyor ve cüzdanınız yanınızda olmasa bile, telefonunuzu kullanarak ödemelerinizi yapabiliyor ve böylece hayatınızı kolaylaştırma imkanı bulabiliyorsunuz.

Samsung Galaxy A8+ (2018): Kameralar

Galaxy A8+ (2018), 16 megapiksel çözünürlük ve f / 1.7 diyafram açıklığına sahip bir arka kamera ile geliyor. Amiral gemisi S-serisi ve Note-serisinde yer alan araçların çoğunu içeren kamera uygulaması, fotoğraflarınıza eğlenceli dokunuşlar yapmanıza izin veren AR (Artırılmış Gerçeklik) çıkartmaları ile entegre olarak geliyor.

samsung-galaxy-a8-plus-2018-ar-cikartmalari

Arka kamera, gün ışığında ve düşük ışıkta bile iyi fotoğraflar çekebiliyor. Kalite Samsung’un amiral gemilerindeki kadar iyi değil, fakat sıradan fotoğrafçılık için yeterince iyi. Düşük ışıklı çekimlerden, özellikle de yakaladığı renkler ve ayrıntılardan dolayı etkilendiğimi belirtmeliyim.

galaxy-a8-plus-2018-dusuk-isikte-cekim

Samsung Galaxy A+ (2018), biri fotoğraf ve video çekmek için 16 megapiksel birincil sensör diğeri, DSLR benzeri bokeh efektler ekleyen bir derinlik sensörü olmak üzere çift ön kamera ile geliyor. Üç nedenden dolayı, ön kamera konusunda hayal kırıklığına uğradım.

Birincisi, kamera otomatik odaklamadan yoksun ve yalnızca yüz izleme özelliğine sahip. Bu nedenle, özellikle çerçevede birkaç kişi olduğunda bazı fotoğraflar bulanık çıktı. Ancak çerçevede tek bir kişi varken daha iyi bir iş çıkardı. İkincisi, iç mekanlarda çekilen selfie fotoğrafların ayrıntılarındaki zenginliğin çoğu zaman kaybolmasıydı. Açık havada ise herhangi bir sorun yaşamadım.

samsung-galaxy-a8-plus-2018-selfie-kalitesi

Üçüncüsü ise, kamera uygulamasının “live focus (canlı odaklanma)” modunda yavaşlıyor olmasıydı. Live focus, bulanık olmayan fotoğraflar yakalamak için ihtiyacınız olan otomatik odaklanmayı sağlıyor.

Samsung Galaxy A8+ (2018): Yazılım, Performans ve Pil Ömrü

Ne yazık ki, Galaxy A8+, Android 8.0 Oreo yerine, Android 7.1.1 Nougat‘ın üzerine inşa edilmiş Samsung’un özel kullanıcı arayüzü ile birlikte geliyor. Arayüz diğer Samsung telefonlarına benziyor ve değinecek yeni bir şey yok. Ofis yazılımları açısından Word, Excel, PowerPoint, OneDrive ve LinkedIn’i içeren Microsoft uygulamaları önceden yüklü şekilde geliyor ve bu uygulamaları telefondan kaldıramıyorsunuz. Yüklü gelen uygulamalar arasında sistemin bir parçası olan Gmail, Chrome, Haritalar, Google Drive gibi Google uygulamaları ve Duo, YouTube, Play Filmler ve Fotoğraflar gibi kaldırılabilen uygulamalar da var.

Gövdenin altında 2.2 GHz hızında çalışan iki Cortex-A73 ve 1.6 GHz hızında çalışan altı Cortex-A53 çekirdeğe sahip Samsung’un sekiz çekirdekli Exynos 7885 işlemcisi yer alıyor. 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı sunuyor. İşlemci ve RAM kombinasyonu, günlük kullanımda sorunsuz performans sağlıyor. Bir haftadır kullandığım A+ (2018) Slack, WhatsApp, Facebook ve Instagram gibi birkaç uygulamayı ve Asphalt 8: Airborne veya Airport Madness 3D veya Metro Surfers gibi oyunları oynarken işleri kolaylıkla halletti.

A8+ (2018), hızlı şarj desteği sunan 3,500 mAh‘lık batarya ile birlikte geliyor. Gün boyunca yaklaşık 30 dakikalık telefon görüşmeleri, 15-20 dakika oyun, sosyal medya, e-postaları kontrol etme, Slack ve WhatsApp kullanarak yaptığım testlerde, günü oldukça iyi bir seviye olan %20 pil ömrü ile tamamladım. Telefonun tamamen boş bataryasını %100 şarj etmek yaklaşık 1 saat 45 dakika sürüyor ve bu da gayet hızlı sayılır.

SONUÇ: Samsung Galaxy A8+ (2018) Alınır mı?

Galaxy A8 + (2018) etkileyici bir tasarıma ve Samsung’un amiral gemisi akıllı telefonlarında bulabileceğiniz bazı özelliklere sahip. Cihaz mükemmel bir kenardan kenara ekran, iyi kameralar ve etkileyici bir pil ömrü sunuyor. IP68 derecesinde su ve toz direnci ve Samsung Pay gibi eklemeler, rakip akıllı telefonlarda olmayan özellikler. Ayrıca, genel performans gayet iyi ve şikayet edecek fazla bir şey yok.

Diğer taraftan, Samsung’un arkada da çift kamera kullanması daha iyi olurdu. Samsung’un sanal asistanı Bixby var, ancak ses işlevi eksik. Çift ön kamera açık havada iyi sonuçlar veriyor ancak performansı tutarlı değil. Ayrıca Samsung’un cihazın reklamlarında vurguladığı yüz tanıma teknolojisi beklendiği gibi çalışmıyor.

Bu küçük sorunlar sizin için önemli değilse ve orta seviye bir fiyat ödeyerek birinci sınıf bir akıllı telefona sahip olmak istiyorsanız, Samsung Galaxy A8+ (2018) sizin için iyi bir seçenek olabilir.

İlginizi Çekebilir:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz