Galaxy S20 serisinin piyasaya sürülmesinden bu yana sadece birkaç gün geçti ve S20’nin yeni teknolojileri konuşulmaya başlandı. Samsung‘un Unpacked etkinliğinde duyurulan en heyecan verici cihazı Galaxy S20, katlanabilir Galaxy Z Flip’i bile gölgede bıraktı.
İnsanların dikkatini çeken iki şey, ana kameranın 108MP sensörü ve 100X Space Zoom özelliği. Samsung en son basın bültenin de 108MP ISOCELL Bright HM1 sensörünün yapısı ve işlevi hakkında daha fazla ayrıntıyı sundu.
Kameranın neden 100MP değil de 108MP olduğunu merak ediyor olabilirsiniz? Çünkü 12 x 9 108’e eşittir, bunu daha iyi anlayabilmek için aşağıdaki resmi inceleyebilirsiniz.
108 milyon piksellerin her biri 0.8μm kenarı olan bir karedir (1μm = 0.000001m, referans olarak çok ince bir insan saçı 17μm’dir). Sensöre çok fazla ışık geldiğinde bu yeterince büyük olsa da, düşük ışıkta düzgün bir görüntü yakalamak için daha büyük piksele ihtiyacınız vardır.
Bu durumda Nonacell teknolojisi devreye giriyor. Nona kelimesi Latince’den geliyor ve dokuz anlamına gelmektedir. Bu, sensörün 2,4μm’lik bir tarafa sahip bir tane oluşturmak için birleştirdiği piksel sayısıdır. Bu şekilde, telefon hala 48MP sensörün kullanılmasından daha fazla ayrıntıya sahip yüksek çözünürlüklü düşük ışıklı görüntüler üretebilir.
Ancak yeni sensörde bundan daha fazlası var. Daha önce detaylandırılan ISOCELL teknolojisi, “karışma özelliğini önemli ölçüde azaltır ve ışık kaybının yanı sıra optik kaybı en aza indirir”.
Ayrıca, sensör her bir piksel için doğru pozlama uzunluğunu seçmek için gerçek zamanlı HDR teknolojisini kullanır ve mümkün olan en iyi sonuç için birden fazla pozlamayı birleştirir. Resimlerin bulanık görünmesini önlemek için jiroskop tabanlı elektronik görüntü sabitleme ve Samsung’un Super-PD faz algılaması birlikte çalışıyor.
Periskop lensi olmasa bile, Galaxy S20 Ultra çoğu telefondan daha iyi yakınlaştırma özelliklerine sahip olabilir. 108MP sensörü 3 kata kadar kayıpsız zom sağlıyor. “Bu, sensörün görevi mobil işlemciye devretmek yerine doğrudan yerleşik bir donanım IP’si kullanarak pikselleri dönüştürmekle mümkün.”